Keskmine maamaksuvabastus on 48 eurot

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaksu tõstmise vastane protestiavaldus mõni aasta tagasi.
Maamaksu tõstmise vastane protestiavaldus mõni aasta tagasi. Foto: Peeter Langovits

IRLi ja Reformierakonna algatatud nn kodualuse maa maksuvabastuse keskmine suurus on 48 eurot ja 38 senti, selgus maksuameti andmetest.

Maksu- ja tolliameti andmetel said kodualuse maamaksuvabastuse kokku 367 638 inimest summas 17 785 310 eurot ja 73 senti.

Kuigi eraisikud on maamaksust vabastatud, siis kogusummas korjavad omavalitsused niisama palju maamaksu kui aasta varem. Selle põhjuseks on maamaksumäärade tõstmine juriidilistele isikutele ja nendele eraisikutele, kel on mitu kinnistut või kes pole talle kuuluvale kinnistule sissekirjutatud.

Maksuameti teatel saadeti maksuteateid välja 10 protsenti vähem kui mullu, kuid summa on vaid 2 protsenti väiksem kui 2012. aastal. Maksuamet saatis veebruaris välja 130 813 paberil ja 214 446 elektroonilist maamaksuteadet, mille alusel kuulub tasumisele 57,6 miljonit eurot maamaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles