Kuldar Leis: mul oli muudatusi vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia Foodsi praegune nõukogu liige Kuldar Leis, tegevjuht Katre Kõvask ja nõukogu esimees Indrek Kasela.
Premia Foodsi praegune nõukogu liige Kuldar Leis, tegevjuht Katre Kõvask ja nõukogu esimees Indrek Kasela. Foto: Liis Treimann

Premia Foodsi juhi kohalt lahkuv Kuldar Leis kinnitas, et kohalt lahkumine tema enda otsus, sest tundis, et on vaja muudatusi.

«Kui seitse aastat on ühte ja sama tööd tehtud, siis on vaja mingisuguseid muudatusi. Ei ole enam Vene aeg, kus partei andis ameti, mida tuli pidada elu lõpuni. Pidevalt on vaja muudatusi teha,» rääkis ta.

Juhte ongi Leisi arvates kahte tüüpi. Ühed on sellised, kes tahavad kasvõi sada aastat ühes firmas töötada ja leiavad endas üha uusi nüansse, mida edasi anda. Teised aga suudavad enda ümber koondada nii hea meeskonna, et kui mõni neist osutub nii targaks, et saab talle juhtimise rahuliku südamega edasi anda, siis teeb ta seda väga hea meelega.

Ka Leis ise seostab oma tulevikku siiski Premiaga ning jääb suurima eraisikust aktsionärina ja nõukogu liikmena Premia tegevusel silma peal hoidma.

Kõvask alustas Leisiga koostööd juba 13 aastat tagasi Ösel Foodsis, ja viimased seitse aastat on nad koos üles ehitanud Premia Foodsi.

«Premia areng on olnud peadpööritav. Kui tulime 2006. aastal tollasesse Tallinna Külmhoonesse, oli see pisike Eesti tootja, mille käive oli 25 miljonit eurot. Praeguseks on Premiast saanud kuues riigis tegutsev 700 töötajaga börsiettevõte, mille käive ulatub 86,4 miljoni euroni,» rääkis uus juht.

Kõvask lõpetas 1998. aastal Tartu Ülikooli turunduse ja väliskaubanduse erialal ning kuulub lisaks Premia juhatusele ka ASide Premia FFL ja Saaremere Kala nõukogusse ning OÜ Foot­steps Management juhatusse.

Leis ütles juhtimist üle andes, et mingeid revolutsioonilisi muudatusi ettevõttes vaja ei ole, kuid Kõvaskit võib tema otsustes igati usaldada, kuna paljud suured otsused on juba siiani just tema vastu võtnud.

«Premial on kaks suurt vara – inimesed ja kaubamärgid. Kuna kaubamärkide eest on vastutanud niikuinii kõik need seitse aastat Kõvask, siis see, kuhu Premia on tänaseks jõudnud, ongi väga suures ulatuses tema teene,» lisas ametist lahkuja.

Premia nõukogu esimees Indrek Kasela rõhutas juhivahetust kommenteerides, et Kõvaskist sai naistepäeva eel Eesti esimene naissoost börsifirmajuht. «Siit ka teistele börsifirmadele üleskutse, et usaldage ikka oma naiskolleege,» ütles ta muheledes.

Lisaks naljatles Kasela, et Leisi otsust igapäevasest juhtimisest eemale astuda võib mõista, kuna seitse aastat Põlvast Tallinna tööle sõitnud mees on tõenäoliselt kilomet­raažis läbinud juba Maa ja Kuu vahelise distantsi.

Muudatusi omanikeringis Premia juhatuse esimehe vahetus kaasa ei too. Premia aktsiatest kuulub Leisile 3,37 protsenti, mis teeb temast ka suurima Premia eraisikust aktsionäri. Kõvaskile kuulub 1,28, Kaurile 0,94 ja Haavamäele 0,48 protsenti aktsiatest.

62,71 protsenti Premia Foodsi aktsiatest kuulub rahvusvahelistele investeerimisfondidele Amber Trust I ja II, KJK Capital, Firebird jt. Suuremate aktsionäride hulka kuuluvad ka LHV pensionifondid ja Ambient Sound Investments.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles