Energeetikud ja kaevurid piketeerisid Tallinnas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piketeerijatest ei pääsenud mööda ka Eesti Energia juht Sandor Liive.
Piketeerijatest ei pääsenud mööda ka Eesti Energia juht Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits

Tallinna lauluväljakule kogunes täna keskpäeval üle 300 inimese, kes avaldasidi toetust Narva Elektrijaamade töötajaile, kes pole rahul suvise osaliselt tasustatava sundpuhkuse tingimustega.

Piketeerijad toodi Ida-Virumaalt kohale 10 bussiga ning neil oli arvukalt plakateid, mis olid valmistatud ilmselt ühe inimese poolt. Lisaks elektrijaamade töötajaile, keda asi otseselt puudutab, olid neile toetust avaldama tulnud ka keemikud, kaevurid, transporditöötajad, raudteelased, metsamehed ja kergetööstuse esindajad.

Enamik plakateid olid kohapeal viibinud Postimehe reporter Madis Filippovi sõnul eestikeelsed, kuid piketeerijate suhtlus käis vene keeles. 

Eesti Energia teatas eelmisel kuul, et tulenevalt püsikulude vähendamise vajadusest ja suvisest madalast elektritarbimisest, ei tooda Balti elektrijaam vahemikus 15. mai kuni 15. august elektrit. Toonase info kohaselt puudutab sundpuhkus umbes 200 inimest.

Energeetikatöötajate ametiühinguliidu esimees Sander Vaikma pidas oluliseks, et pikett kulges rahumeelselt ja et töötajatega tuli rääkima Eesti Energia juahtuse esimees Sandor Liive, kes lubas kompromissi otsida.

Praegu on tööandja lubanud sundpuhkusel olevatele  inimestele tasuda seaduses ettenähtust märksa kõrgemat keskmist palka, kuid soovib vastutasuks puhkuse- ja jõulutoetusest loobumist, millega töötajad aga nõus pole.

Täna lepiti kokku, et läbirääkimised osaliselt tasustatava puhkuse tingimuste üle jätkuvad tuleval teisipäeval. Vaikma avaldas lootust, et siis ka kokkuleppele jõutakse. 

Balti jaama seiskamine tähendab ühtlasi kaevandamise peatamist Aidu põlevkivikarjääris. Elektrijaama seiskamine annab Eesti Energia väitel kokkuhoidu 10 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles