Eesti elanikud asutasid 13 protsenti Soome uutest ehitusettevõtetest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipud.
Soome lipud. Foto: SCANPIX

Möödunud ja ülemöödunud aastal on Eesti elanikud asutanud 13 protsenti Soome uutest ehitusettevõtetest, Venemaa elanikud aga on asutanud kuus protsenti Soome uutest transpordi- ja logistikaettevõtetest.

Iga kümnenda Soome uue aktsiaseltsi asutajate hulgas on välismaalasi ja suurim osa neist tuleb Eestist, Venemaalt ning teistest Põhjamaadest, kirjutab Kauppalehti viitega Suomen Asiakastieto Oy andmetele.

Välismaalased on asutanud enim majutus- ja toitlustusettevõtteid. Sellel tegevusalal 2011.–2012. aastal alustanud uutest aktsiaseltsidest on rohkem kui iga neljas välismaalaste asutatud. Türklased on viimase kahe aasta jooksul asutanud 50 uut restoraniettevõtet ja hiinlased 43 uut restoraniettevõtet.

Teiste Põhjamaade kodanikud asutavad Soomes uusi ettevõtteid vähem, paistes statistikas silma ainult rootsikeelsel Ahvenamaal, kus ligikaudu seitse protsenti uute ettevõtete asutajatest on pärit Rootsist või teistest Põhjamaadest.

Soome kaguosas on Venemaalt pärit ettevõtjate osatähtsus kõigi uute ettevõtjate hulgas tõusnud 17 protsendini. Kui hulka arvata ka teiste riikide kodanikud, ulatub välismaalastest uute aktsiaseltside asutajate osatähtsus Kagu-Soome maakondades 24 protsendini.

Välismaalaste osatähtsus kõigi Soome uute aktsiaseltside asutajate hulgas on viimastel aastatel jäänud püsima 11–12 protsendile. Soomes alustab tegevust igal aastal ligikaudu 13 500 uut aktsiaseltsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles