Tepp: Eesti tippjuhtide palkasid ei peaks võrdlema rahvusvahelise tasemega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Tepp (paremal).
Milvi Tepp (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Tehnikaülikooli organisatsioonijuhtimise külalisprofessor Milvi Tepp rääkis täna Vikerraadio saates «Uudis +», et Eesti palgasüsteem on liiga hierarhiline ja mujal maailmas on täiesti tavaline, et tippspetsialist saab rohkem palka kui tippjuht.

Tepi sõnul peaks palk peegeldama töötaja ettevõttele antavat lisandväärtust, mitte olema kõrgem pelgalt sellepärast, et ametikoht asub hierarhias kõrgemal.

«Maailmas on täiesti tavaline, et hotelli peakoka palk on kõrgem kui hotellidirektori oma,» ütles Tepp.

Eesti riigiettevõtete tippjuhtide palju kommenteerides ütles Tepp, et neid ei peaks võrdlema rahvusvaheliste ettevõtete tippjuhtide palkadega, kuna Eesti juhid rahvusvahelistele ametipostidele avalikul konkursil kandideerides tõenäoliselt ei kvalifitseeruks.

«Eesti tippjuhtidel puudub rahvusvahelise töö kogemus ja nemad seda tööd ei saaks. Küll aga saaksid tippspetsialistid välisturule minnes tõenäoliselt kordades kõrgemat palka kui Eestis,» kirjeldas Tepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles