Sorainen: staažikad töötajad peaks kontrollima ega nende puhkus ei aegu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta 30. juunil aeguvad enne 1. juulit 2009 ehk enne praegu kehtiva töölepingu seaduse jõustumist väljateenitud puhkusepäevad.
Selle aasta 30. juunil aeguvad enne 1. juulit 2009 ehk enne praegu kehtiva töölepingu seaduse jõustumist väljateenitud puhkusepäevad. Foto: SCANPIX

30. juunil aeguvad enne 1. juulit 2009 ehk enne praegu kehtiva töölepingu seaduse jõustumist väljateenitud puhkusepäevad, mistõttu tuleks kõikidel staažikatel töötajatel ja nende tööandjatel kontrollida, kas väljateenitud  puhkusepäevad on ära kasutatud, märgitakse Soraineni advokaadibüroo uudiskirjas.

Kehtiva seaduse järgi aeguvad puhkusepäevad nende väljateenimisele järgneva aasta jooksul. Näiteks 2012. aastal teenitud puhkusepäevad aeguvad 31.12.2013.

Sorainen märgib, et tööandjad ei tohi kindlasti mööda vaadata ka kohustusest hiljemalt märtsikuu lõpuks puhkuste ajakava koostada ja töötajaid sellest teavitada.

«Sageli arvatakse, et tegu on formaalsusega, kuid kui puhkuste ajakava jääb koostamata või osa puhkust sinna märkimata, võib töötaja ajakavas märkimata puhkust kasutada mis tahes ajal, teavitades tööandjat sellest 14 päeva ette,» seisab uudiskirjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles