Välismaalased teevad Ida-Virumaa kinnisvaraturul ilma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild üle Narva jõe.
Sild üle Narva jõe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pea pooled Ida-Virumaa linnade tänavustest kinnisvaraostjatest on välismaalased - Kohtla-Järvel on välismaalaste osakaal 47 protsenti, Narvas 40 protsenti, selgub Pindi Kinnisvara ülevaatest.

Võrdluseks, Tallinnas on välismaalastest ostjate hulk kinnisvarafirma teatel aasta esimese kahe kuu jooksul vaid 11 protsenti välismaalaste investeerimisobjektideks peetud Kuressaares tehti välismaalaste poolt vaid 2 tehingut 43st ehk ümardatult 5 protsenti ning Pärnus 6 protsenti. Nii mõneski maakonnakeskuses on välismaalastest ostjate hulk null - nii on näiteks Jõgeval.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et välismaalaste suur osakaal Ida-Virumaa tehingutest ilmestab selgelt, kui loid oleks turg ilma piiri tagant ostjateta. «Laias laastus jagunevad Venemaa ostjad kolmeks - siin suvitajad, investorid ja Schengeni viisaruumi lihtsustatud toel pürgijad,» ütles Simson. «Iga mainitud grupp otsib erinevat vara - suvitajad eramuid ja krunte, investorid heas seisukorras kortereid, viisanõudlejad aga võimalikult odavaid väikeseid kortereid, kus tihtipeale eladagi ei kõlba,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles