Saksamaa blokeerib Rumeenia ja Bulgaaria Schengeniga liitumise

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa siseminister  Hans-Peter Friedrich (vasakul) ja rahandusminister  Wolfgang Schäuble.
Saksamaa siseminister Hans-Peter Friedrich (vasakul) ja rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Saksamaa ähvardas panna veto Rumeenia ja Bulgaari Schengeniga liitumise, teatas Saksamaa siseminister Hans-Peter Friedrich Spiegelile.

Poliitik tõdes, et kui 7. märtsil toimub Euroopa Liidu riikide sise- ja justiitsministrite seas Rumeenia ja Bulgaaria Schengeni viisaruumiga liitumise üle hääletamine, siis hääletab Saksamaa vastu, vahendab lenta.ru.

Friedrich toonitas, et ei näe nende kahe riigi kodanikele ka osalise liikumisvabaduse andmist.

Friedrich selgitas, et Rumeenia ja Bulgaaria ei ole veel Schengeniga liitumiseks piisavalt pingutanud. Samuti ootab Euroopa Liit kahe riigi valitsuselt tõhusamaid meetmeid korruptsiooni ohjeldamisel. Saksamaal kardetakse, et kurjategijad võivad nende riikide kaudu altkäemaksude abil hakata Euroopasse liikuma.

Samuti  kardetakse, et piirangute kadumisel saabub Bulgaariast ja Rumeeniast vaeste migrantide tulv. Sellega seoses tahab minister karmistada sotsiaaltoetuste kuritarvitamisel ette nähtud karistusi.

Ministri sõnutsi tähendab vaba liikumise õigus Euroopas, et liikmesriikide kodanikud võivad vabalt enda poolt valitud riigis töötada või õppida. Kuid tema hinnangul peaks juhul, kui selgub , et inimene on riiki sõitnud vaid suurema töötu abiraha otsingutel, tema suhtes rakendatama sanktsioone. Saksa poliitiku hinnangul võiks sellisel juhul inimest karistada riigist väljasaatmisega ning lisaks peaks talle rakenduma sissesõidukeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles