Shell ähvardab igasuguse piiri ületanud varguste tõttu Nigeeria naftatoru sulgeda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shell.
Shell. Foto: SCANPIX

Shelli Nigeeria üksus SPDC võib suurte naftavarguste tõttu sulgeda Nembe Creeki naftatoru, teatas SPDC juht Mutiu Sunmon.

Lenta.ru kirjutab The Guardian Nigeriale tuginedes, et Sunmoni sõnutsi on naftavarguste maht sel aastal saavutanud mõistusevastase taseme ning ööpäevas liigub pikanäpumeeste kätte 60 000 barrelit toorainet. Võrdluseks naftajuhtme läbilaskevõimsus on 150 000 barrelit ööpäevas.

Firma juhi kinnitusel ei tegele varastamisega mitte vaesed, kellel elatusvahendeid napib,  vaid nigeerlastest ja välismaalastest koosnevad organiseeritud kuritegevuse jõugud. Sunmon märkis, et torujuhtme kahjustuste tõttu väljavoolanud nafta kahjustab ka keskkonda.

AFP teatel kaotab Aafrika suurim naftatootja Nigeeria aastas varguste tõttu ligi kuus miljardit dollarit. Riigis toodetakse ööpäevas umbes kaks miljonit barrelit naftat.

Kui SPDC süüdistab vargaid ka keskkonnakahju tekitamises, siis kohalikud keskkonnakaitsjad süüdistavad ettevõtet ümbritseva keskkonna saastamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles