Kyäni kaebas veterinaar- ja toiduameti kohtusse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyäni veebilehekülg.
Kyäni veebilehekülg. Foto: www.kyani.net

Toidulisandite tootja ja otsemüügifirma Kyäni andis 1. märtsil Tallinna halduskohtusse sisse kaebuse veterinaar- ja toiduameti peale, millega vaidlustab ameti ettekirjutused toidulisandi Kyäni Sunset müügikeelu kohta.

Kohtumenetlus veterinaar- ja toiduametiga ei puuduta Kyäni teisi tooteid, samuti jätkab ettevõte Kyäni Sunseti müüki teistes Euroopa Liidu riikides, teatas veterinaar- ja toiduamet.

Juhtum sai alguse 31. jaanuaril, kui veterinaar- ja toiduamet (VTA) teatas, et Kyäni Europe AB müüdavat toidulisandit Kyäni Sunset ei ole lubatud turustada. Põhjuseks oli nimetatud tootes E-vitamiini allikana ja lisaainena kasutatav ühend tokotrienool, mis VTA väitel ei ole lubatud ühendite nimekirjas. 

Kyäni on veendunud, et Kyäni Sunset vastab kõigile Euroopa Liidu nõuetele, sealhulgas nii ELi kui ka Eesti õigusaktidest tulenevatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles