Kihnu ja Vormsi vahel sõitmiseks ehitatakse uus parvlaev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue parvlaeva 3D kujutis.
Uue parvlaeva 3D kujutis. Foto: Veeteede amet

Veeteede amet sõlmis täna lepingu Kihnu või Vormsi saarega ühenduse pidamiseks mõeldud reisiparvlaeva soetamiseks väljakuulutatud riigihanke võitjaga Baltic Workboats AS.

9 388 800 eurot maksva laeva valmimise tähtaeg on 2015. aasta 1. mai.

Lepinguga sätestatakse võimalik lisatellimus, kuid mitte kohustus osta teine ja kolmas laev samadel tingimustel. Tellija teeb täiendavate laevade ostmise otsuse enne 1. märtsi 2015.

Laevu plaanitakse kasutama hakata mandri ja Kihnu, mandri ja Vormsi ning Sõru-Triigi liinil. Laevad on ette nähtud reisijate, autode ja lasti veoks. Laeva maksimaalne mahutavus on 200 reisijat, kuni 22 sõiduautot või kaks veoautot. Laevale on hiljem võimalik paigaldada platvormtekk, mis mahutab lisaks 10 sõiduautot.

Laeva mõõtmed: pikkus 43,8 m, laius 12 m, süvis 2,7 m, töökiirus täislastis 12 sõlme, peamasinate võimsus 2 x 1000 kW, meeskond 5 inimest. Laev peab olema suuteline liikuma 45 cm paksuses silejääs kiirusega 2 sõlme.

Projekti rahastatakse täies mahus Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles