Siim Kallas: halvasti juhitud firmat ei saa toetada maksumaksja rahaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Liis Treimann

Eesti valitsus valmistab praegu ette riigiabiloa taotlust Euroopa Komisjonile, et maksta Estonian Airi kapitali juurde 37 miljonit eurot. Samal ajal uurib Euroopa Komisjon, kas senised kapitaisüstid lennufirmasse on olnud põhjendatud.

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas märkis, et riigiabi küsimus on väga delikaatne teema, kuna tegemist on maksumaksjate rahaga, mida jagatakse, mitte Euroopa Liidu rahaga.

«Euroopa reeglite kohaselt saab valitsus aidata lennufirmat ühe korra kümne aasta jooksul. Raha ei ole mõeldud halvasti juhitud firmadele. EI saa olla, et halvasti juhitud firmat toetatakse maksumaksja rahaga. Euroopas on palju näiteid firmadest, mis on halvasti juhitud,» sõnas ta, jättes otseselt täpsustamata, kas halvasti on juhitud ka Estonian Airi.

Tõenäoliselt kujuneb kõige keerulisemaks põhjendada Euroopa Komisjonile 30 miljoni euro maksmist üle-eelmise aasta lõpus ja eelmise aasta alguses, et Estonian Airi agressiivselt laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles