Apple'i tegevjuht rahustas murelikke aktsionäre

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i tegevjuht Tim Cook
Apple´i tegevjuht Tim Cook Foto: SCANPIX

Apple'i tegevjuht Tim Cook tunnistas ettevõtte aktsionäride igaaastasel koosolekul, et mõistab aktsia hinna  langusest tekkinud üldist pettumust, kuid palus aktsionäridel säilitada kannatlikkust ning hinnata ettevõtte tegevust pikemas perspektiivis, kirjutab Reuters.

Apple'il on 137 miljardit dollarit vabu vahendeid, mis on pea võrdne Ungari SKT-ga ning see summa ainult kasvab.  Reutersi andmetel käisid eilsel koosolekul tulised vaidlused sellel teemal, kas, kuidas ja millisel määral seda summat aktsionäride premeerimiseks kasutada.

Cook ütles, et ettevõtte nõukogu on nõus väga aktiivselt vabade vahendite jagamise võimalusi arutama ning ta jagas ka investorite rahulolematust Apple'i aktsia hinna pärast.

«Ka mulle ei meeldi see. Nõukogule ei meeldi see. Juhatusele ei meeldi see,» ütles Cook investoritele aktsia hinna kohta.

«Me oleme keskendunud pikaajalisele perspektiivile. See on alati olnud Apple'i edu pandiks,» ütles ta.

Cooki sõnul oli Apple'il eelmine aasta kasvu silmas pidades kõigi aegade parim, ületades konkurentide Microsofti, Google'i, Nokia ja mitme teise suure tehnoloogiaettevõtte vastavaid tulemusi.

Cook, kes valiti Apple'i nõukogusse tagasi 99,1 protsendilise häälteenamusega, lisas, et ettevõte on töötamas uute tootekategooriate kallal, jättes siiski täpsustamata, mille kallal täpsemalt.

Apple'i aktsia hind oli eilse seisuga peale septembrikuu rekordilist 702,1 dollari tulemust langenud rohkem kui 35 protsenti alla 450 dollari piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles