Kuhu kadus Eestisse toodud hobuseliha?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobuseliha.
Hobuseliha. Foto: SCANPIX

Hobuseliha imporditi Eestisse mullu statistikaameti andmetel ligi kümme korda rohkem kui aasta varem, impordi järsu hüppe põhjus on aga ebaselge, kirjutab Äripäev.

Ehkki mõni ettevõte toodab hobuselihast vorsti või konserve, on nende avaldatud kogused väikesed, väike on ka hobuseliha ekspordimaht. Seetõttu tekib küsimus – milleks kasutatakse Eestisse toodud ja siin ümbertöödeldud hobuseliha? Sellele küsimusele toidukontrolli tegev veterinaar- ja toiduamet (VTA) eile vastata ei osanud, sest neile tulid statistikaameti andmed üllatusena.

VTA andmetel tõi eelmisel aastal hobuseliha Eestisse üksnes Maag Grupp kokku ligi 15 000 kilo, statistikaameti andmetel aga imporditi Eestisse eelmisel aastal hobuseliha kokku 122 549 kilo ja eksporditi 37 669 kilo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles