Swedbank Roburi: vaadake arenevate riikide aktsiaid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiabörside hinnainfo Tokyos
Aktsiabörside hinnainfo Tokyos Foto: AFP / Scanpix

Swedbank Roburi spetsialistide hinnangul on Aasia ning Ladina-Ameerika arenevate riikide aktsiad väärt ostmist.


«Peamine põhjus, miks arenevates riikides ülekaalus oleme on see, et stiimulid, mis arenevates riikides käiku lastud, on märksa efektiivsemad kui arenenud riikides,» märkis Swedbank Roburi fondijuht Kristjan Tamla täna toimunud esitlusel.

Ta tõi näiteks Hiina, kus abipaketid majanduse elavdamiseks on kiiremini kasutusele võetud. «Turumajandus on aeglasem kui plaanimajandus,» lisas ta.

Samas toonitas Tamla, et kui paljud räägivad Hiinast kui uuest oaasist, ei näe tema asja nii. Tamla põhjendas, et kuna laenuraha on turule lasted sunniviisiliselt, ei saa kunagi kindel olla, kas summad on läinud ka elujõulistesse projektidesse. «Väga populaarne on öelda, et Aasia on koht kus olla, kuid ütlen ausalt, meil ei ole htkel arenevatel turgudel suuri eelistusi. Ei saa öelda, et Aasia oleks parem kui Ladina-Ameerika või Kesk- ja Ida-Euroopa.

Spetsialist lisas, et ka Jaapan ei paista hetkel positiivselt silma. «Jaapani majanduslangus on tõsiseim peale teist maailmasõda ning riigi kõrge võlakoorma tõttu on nende käed majandusstiimuli rakendamisel suhteliselt seotud. Lisaks avaldab Jaapani ettevõtetele negatiivset mõju kallinenud jeen,» selgitas Tamla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles