Manitski tahab Hipodroomi asemele elamu- ja ärihooneid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna hipodroomil peetakse  siiani pühapäeviti traavivõistlusi, argipäevadel treenitakse aga hobuseid..
Tallinna hipodroomil peetakse siiani pühapäeviti traavivõistlusi, argipäevadel treenitakse aga hobuseid.. Foto: Priit Simson.

Tallinna linnavalitsus algatab Tallinna Hipodroomi kinnistu ja selle lähiala detailplaneeringu koostamise, mida taotles Jaan Manitski osalusega OÜ Alfa Property.


Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on leida hipodroomi väljakolimisel vabaks jäävale maa-alale uus kasutusfunktsioon, teatas linnavalitsus. Parima ruumilise planeerimislahenduse saamiseks on läbi viidud ideekonkurss, mille põhjal on K-Projekt AS koostanud detailplaneeringu eskiislahenduse. Ette oli antud kavandatavate mahtude ulatus funktsioonide kaupa: elamufunktsioon, ärifunktsioon ja avalikkusele suunatud funktsioon. Konkreetselt oli määratud lasteaia, spordi- ja vabaaja-asutuste, tankla, turu- ja linnaväljaku ning laste kultuuri-, haridus- ja vabaajakeskuse (Lottemaa) kavandamise nõue.

Pärast detailplaneeringu koostamise algatamist korraldab Põhja-Tallinna Valitsus detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks arutelu.

Planeeritav maa-ala asub Merimetsa tee, Kolde puiestee, Sõle tänava ja Paldiski maantee vahelises kvartalis. Paldiski mnt 50 kinnistul tegutseb 1923. aastast Tallinna Hipodroom. Olemasoleva hoonestuse moodustavad seitse hobusetalli, kaalumaja, sepikoda, totalisaatoripaviljon koos tribüüniga ja sõnnikuhoidla. Planeeringualast idas asub Merimetsa parkmets, mis on ka piirkonna suurim rekreatsiooniala.

Ala hoonestamiseks tuleb korraldada arhitektuurikonkursid, mille maa-alad ja põhilised arhitektuursed tingimused määratakse ära algatatavas detailplaneeringus. Alale on võimalik kavandada kuni 8-korruselisi hooneid ning Paldiski maantee äärde üks kuni 13-korruseline ärihoone. Merimetsa poole on kavandatud madalam ja Paldiski maantee poole valdavalt kõrgem hoonestus. Parkimine on kavandatud valdavalt maa-alustesse parklatesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles