Coca-Cola asetas Venemaa Nigeeriaga ühele pulgale

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toodete sildistamine Coca-Cola Moskva tehases.
Toodete sildistamine Coca-Cola Moskva tehases. Foto: SCANPIX

Arenevate riikide, eriti Venemaa, Nigeeria ja Rumeenia valitsuste ebajärjepidev poliitika võib mõjuda negatiivselt Coca-Cola müügile neis riikides, vahendab ajaleht Vedomosti ettevõtte aktsionäridele suunatud teadet.

Coca-Cola märgib, et seadusandlik ebaselgus on risk, mis on eriti iseloomulik Venemaale ja Nigeeriale. Lisaks on nendes riikides joogitootja teatel kõrge korruptsiooni tase, kuid USA korruptsioonivastased reeglid seavad Coca-Cola Venemaal ja Nigeerias teiste turul tegutsevate ettevõtetega võrreldes ebavõrdsesse seisu.

Nii teatab joogitootja, et seadusandlik määramatus võib ettevõtte müüki mõjutada nii otseselt kui kaudselt. Otsese mõju korral suurenevad keerulise seadusandluse tõttu kulud. Kaudse mõju hulka liigitab ettevõte nõudluse vähenemise, mille toob kaasa tarbijate ebakindlus homse päeva suhtes, mistõttu nad hakkavad kulutusi piirama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles