Saaremaa Sadam sai voli muutuda kaubasadamaks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa sadam.
Saaremaa sadam. Foto: Tallinna Sadam

Keskkonnaamet kiitis keskkonnamõju strateegilise hindamise järelevalvajana heaks Saaremaa Sadama detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruande.

Sellega jõudis lõpule TTÜ meresüsteemide instituudi ekspertide töö, millega hinnati keskkonnamõjusid, mis võivad avalduda Saaremaa Sadama kaubasadamaks muutmisel ja sadama ümbrusse tööstusala loomisel, kirjutab Saarte Hääl.

Keskkonnaameti pressiesindaja Irmeli Karja teatel keskendusid eksperdid KSH protsessis mürale, suurenevale laevaliiklusele ja selle mõjule Küdema lahe hoiualale, suurenevale maismaatranspordile ning võimalikule naftareostuse ohule.

«Ekspertide hinnangul ei ole Saaremaa Sadama kaubasadamaks muutmisel ja tööstusala rajamisel eeldatavalt olulist negatiivset keskkonnamõju,» ütles Karja.

KSH protsess on Irmeli Karja sõnul aruande heaks kiitmisega lõppenud ja jäänud on veel detailplaneeringu kehtestamine pärast järelevalve lõppu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles