Riik plaanib ehitada Saaremaa ja Hiiumaa vahelisele liinile uue laeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Saaremaa
Parvlaev Saaremaa Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Riik plaanib lähiaastatel ehitada saartega ühendust pidavate reisiparvlaevade ehitamise programmi raames Saaremaa ja Hiiumaa vahelise ühenduse pidamiseks uue laeva.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts andis AS-ile Saarte Liinid ülesande viia seoses uue laeva ehitusega läbi Hiiumaa ja Saaremaa vahelise parvlaevaühenduse uuring, vahendab BNS Saarte Häält.

Kiire ja ohutu liikluse tagamiseks tahab ministeerium hinnangut, milline on praeguse laevatee ning Sõru ja Triigi sadama olukord ning kas need sadamad vajavad uue laeva tulekuks rekonstrueerimist.

Samuti tahab ministeerium analüüsi võimalike alternatiivsete sildumiskohtade kasutuselevõtu kohta, et lühendada kahe saare vahelist ülesõiduaega ja suurendada meresõiduohutust. Seega soovib ministeerium hinnangut, kas Triigi sadama asemel tuleb kõne alla Soela sadama kasutamine ja milline on Soela sadama väljaehitamise maksumus. Hiiumaal hinnatakse alternatiivsete sadamakohtadena Orjaku ja Tärkma sadamat.

Soela sadama seltsi juhatuse liige Erkki Raasuke ütles Saarte Häälele, et tema parvlaevaliikluse korraldamises Soela sadama kaudu probleemi ei näe. «Ma ei saa kõikide eest rääkida ja ammugi mitte ei tohiks rääkida põlisasukate poole pealt, aga julgen arvata, et meie vaimsus seal on ikkagi rohkem elu, rohkem liikumist, rohkem positiivsust,» rääkis Raasuke. «Meie arvame, et mida rohkem selles maakohas liiklust on, seda parem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles