Riigieelarve tasakaalustamiseks kaalutakse riigivara müüki

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei vangla on müügis.
Patarei vangla on müügis. Foto: Toomas Huik

Riigieelarve tasakaalustamiseks kaalutakse ühe võimalusena ka riigifirmade ja kinnisvara müüki.

Viimasel valitsuse pressikonverentsil käis peaminister välja idee maksude asemel riigi tulusid suurendada, mainides ühe võimalusena Eesti Loto müüki, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Sellise suure ettevõtte puhul tuleks poole aastaga kindlasti arvestada, aga ma olen aru saanud, et Eesti Loto puhul on seal on ka muid piiravaid tegureid, mis tulenevad seadusandlusest,» rääkis PricewaterhouseCoopers´i ärikonsultatsioonide osakonna juht Teet Tender.

Täna pandi 40 miljoni krooniga müüki Patarei vangla, kuid mõni aeg tagasi müüdi seda veel 100 miljoniga. Kui vangla maha müüakse, siis riigieelarve tasakaalu see ei mõjuta, nagu ei mõjutaks riigieelarve tasakaalu ka riigifirmade müük.

Riigi Kinnisvara ASi arendusosakonna juhataja Hannes Kuhlbach ütles, et riik müüb praegu kinnisvara lihtsal põhjusel - ilma riigieelarve tasakaalu oluliselt kõigutamata saaks riik sealt raha, et investeerida rajatavatesse koolimajadesse ja siseministeeriumi objektidesse.

Riigikontrolör Mihkel Oviir arvab, et riigi tulusid annaks suurendada läbi ettevõtluse toetamise, sest mida rohkem on firmasid, seda enam laekub ka makse; vara müüki Oviir hetkel mõistlikuks ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles