Maakler: Berlusconi valitsusse pääsemine oleks ELile väga halb

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Itaalia parlamendivalimistel kandideeris ka endine peaminister Silvio Berlusconi, kelle valimisliit sai esialgsete tulemuste järgi senatis enamuse, Baader Banki maakleri Robert Halveri sõnul oleks Berlusconi valitsusse pääsemine Euroopa Liidule väga halb.

Itaalias on olnud sellinegi aeg, kus valitsuskriis oli väga tavaline - iga natukese aja tagant toimusid uued erakorralised valimised ning käibis lause, kuidas parlamendil ja valitsusel pole riigi toimimisele pea mingit mõju, see lause vastas suures osas tõele, sest kriisist kriisi kõikuvate valitsustega Itaalia ilmutas hämmastavat majanduslikku stabiilsust ning head toimetulekut muiski valdkondades, vahendas ETV saade «Välisilm».

Euroala suuruselt kolmas majandus on möödunud kümnendi jooksul kasvanud keskmiselt poole protsendi võrra aastas ning selle põhjuseks peetakse üsna ühemõtteliselt Berlusconit, ka 127 protsendini sisemajanduse kogutoodangust ulatuva riigivõla põhjuseks peetakse teda, nii aeglase majanduskasvuga aga võlast lahti ei saa.

Berlusconi tagasituleku korral poleks neist probleemidest lahtisaamist lootagi, uute juurdetulekut võiks aga eeldada, see tähendaks kindlat põhjaminekut niigi hapral pinnal püsiva Euroopa Liidu majanduse jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles