Ignalina tuumajaam taotleb korralise remondi ärajätmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignalina tuumajaam.
Ignalina tuumajaam. Foto: iae.lt

Leedus selle aasta lõpul suletav Ignalina tuumaelektrijaam taotleb seekord plaanipärase 30-päevase remondi ärajätmist.


Tuumajaam esitas vastava taotluse Leedu riiklikule tuumaenergia julgeoleku inspektsioonile.

«Seadmete seisund on hea, seetõttu pöördusime aprillis inspektsiooni poole taotlusega lubada reaktori peatamine ära jätta. Lisaks sellele - detsembris peatatakse see täielikult, seetõttu pole mõtet teda remontida,» ütles BNSile jaama direktor Viktor Ševaldin.

Tema sõnul peab inspektsioon vastuse andma 28. maiks. Kui remonti siiski nõutakse, võidakse see läbi viia kiiremini, umbes 15 päevaga. «Oleks parem see kuu töötada ning Leo LT peaks teistelt tarnijatelt vähem elektrienergiat ostma. Nende hindadega võrreldes müüme meie pea muidu,» kinnitas Ševaldin.

Leedu kohustus Euroopa Liiduga ühinedes sulgema Ignalina tuumajaama 2009. aasta lõpuks.

Pärast seda, kui energeetikaminister nõudis riiklikult energiafirmalt Leo LT ka elektrihinna alandamist alates juulikuust nelja sendi võrra kilovatt-tunnilt, ütleski ettevõtte juht Rimantas Vaitkus eelmisel nädalal, et hinnakärpe jaoks tuleks loobuda tuumajaama korralisest remondist. Hinnaalanduse konkreetne plaan tuleb Leo LT nõukogus arutlusele sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles