Majanduspolitseid kasutatakse tasuta õigusabi saamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseisse pöördutakse sageli avaldusega vaid selleks, et saada teada, kas pöörduda tsiviilkohtusse või mitte.
Politseisse pöördutakse sageli avaldusega vaid selleks, et saada teada, kas pöörduda tsiviilkohtusse või mitte. Foto: SCANPIX

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juhi Roger Kummi sõnul on politseid hakatud massiliselt ära kasutama tasuta õigusabi saamiseks.

Politseisse tehakse sadu avaldusi, kus lepingulises suhtes on üks osapool jätnud teisele raha maksmata ning selge tsiviilvaidlusega raisatakse tegelikult politsei aega.

«Tehing luhtub ja esimene hinnang tahetakse saada politseilt, sest see on tasuta. Pannakse siis kirja oma arvamus juhtunust ja oodatakse politsei arvamust, kas pöörduda tsiviilkohtusse või mitte,» kirjeldas ta.

Lisaks on Põhja prefektuuri majanduskuritegude 39 töötajast kümme uurijat on sunnitud Kummi sõnul iga päev tegelema vaid masskuritegevusega, millest suurema osa moodustavad ostu-müügi portaalide kelmused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles