Weber: Saksa majandus enne 2010. aasta teist poolt kosuma ei hakka

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Liidupanga president Axel Weber
Saksa Liidupanga president Axel Weber Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Keskpanga (EKP) juhatuse liikme ja Liidupanga presidendi Axel Weberi prognoosi järgi Saksamaa majandus enne 2010. aasta teist poolaastat toibuma ei hakka.


Euroopa suurim majandus elab läbi Teise maailmasõja järgset raskeimat aega, vahendas

Bloomberg.

«Tänaste prognooside järgi ei oota ma positiivseid kasvunäitajaid enne järgmise aasta teist poolt,» rääkis Weber täna Hamburgis. Samas ei oota ta enam ka halbu üllatusi.

Saksa keskpanga juht ei oota märkimisväärseid, spetsiaalseid rahvuslikke halbu üllatusi, kuna kinnisvaraturul mulli pole ja majapidamised ei ole suurtes võlgades.

Weberi sõnul on viimase kahe-kolme kuu jooksul olnud viiteid selle kohta, et majanduskeskkond on veidi paranemas. Need pole siiski veel usaldusväärsed märgid maailmamajanduse toibumisest.

Saksamaa sisemajanduse koguprodukt (SKP) tõmbub tänavu koomale umbes 4,5 protsenti ja kosub 2010. aastal «parimal juhul» 0,5 protsenti, ennustab IW Kölni instituut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles