Kuuba ostab Vene reislennukeid 650 miljoni dollari eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cuba president Raul Castro (vasakul) ja Venemaa peaminister Dmitri MEedvedev reedel Havannas.
Cuba president Raul Castro (vasakul) ja Venemaa peaminister Dmitri MEedvedev reedel Havannas. Foto: SCANPIX

Kuuba ostab Venemaalt  650 miljoni dollari eest reisilennukeid, ütles Vene tööstus- ja kaubandusminister Deniss Manturov.

«Lennukeid tarnitakse kokku 650 miljoni dollari eest,» ütles Manturov ajakirjanikele pärast dokumentide allkirjastamist peaminister Dmitri Medvedevi Kuuba-viisiidi käigus.

Manturovi sõnul soovib Kuuba osta Venemaalt kolm An-158 tüüpi lennukit, mis tarnitakse tänavu märtsis, juunis ja augustis.

«Teine leping näeb ette tarnida kolm Il-96-400 tüüpi lennukit, mis ehitatakse kaubalennukist ümber reisilennukiks. Samuti tarnitakse Kuubale kaks Tu-204 SM tüüpi lennukit pärast seda, kui need on läbinud katsetuse ja sertifitseeritud,» ütles Manturov.

Ostu rahastamiseks võtab liisingufirma Ilyushin Finance Co pankadelt laenu Vene riigi tagatisel. Kuuba hakkab lennukite eest tasuma liisingumaksetega 10 aasta jooksul, selgitas Manturov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles