Martinson: Intel Capital tahtis Eestisse raha panna juba 1999. aastal

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti Tartu mobiilimaksete firmasse Fortumo investeeringu teinud Intel Capital Eestis rahateenimisvõimalust juba 13 aastat tagasi.
Hiljuti Tartu mobiilimaksete firmasse Fortumo investeeringu teinud Intel Capital Eestis rahateenimisvõimalust juba 13 aastat tagasi. Foto: SCANPIX

Riskikapitalisti Allan Martinsoni sõnutsi otsis hiljuti Tartu mobiilimaksete firmasse Fortumo investeeringu teinud Intel Capital Eestis rahateenimisvõimalust juba 13 aastat tagasi.

Nimelt käis Intel Capital Eestis investeerimisvõimalusi otsimas ka sajandivahetusel. Toona oleks peaaegu löödud käed portaaliga Delfi, kuhu raha paigutamisest Intel huvitatud oli.

«Rääkisime Intel Capitaliga läbi aastatel 1999–2000, et nad Delfisse investeeriksid. Aga siis tuli .com crash peale ja Delfi otsustas investeeringut mitte peale võtta,» rääkis riskikapitalist Allan Martinson, kes kuulus Microlinki esindajana Delfi asutajate sekka. Seega on Fortumo esimene Eesti ettevõte, kuhu Intel Capital on raha pannud. Tegemist oli umbes kümne miljoni eurose rahasüstiga, mis tehti koos teise riskikapitalifirmaga Greycroft Partners.

Martinsoni sõnul on tõenäoline, et Fortumo müüakse viie kuni seitsme aasta pärast edasi, nagu riskikapitalistidele kombeks. «Võimalik, et müüakse Intelile endale, aga selle tõenäosus on 0,1 protsenti.»

Martinsoni hinnangul on Eestisse tänavu oodata veel seesuguseid rahapaigutusi. «Suure tõenäosusega tuleb üks suurem. Võib-olla kaks samas suurusjärgus. Kindlasti tuleb väiksemaid,» ennustas Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles