Boston Globe'i ähvardab sulgemisoht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boston Globe'i hoone fassaad Bostonis.
Boston Globe'i hoone fassaad Bostonis. Foto: AP / Scanpix

New York Timesi kontsern on otsustanud teavitada USA võime oma kavatsusest sulgeda Ühendriikide kirdeosa üks mõjukamaid ajalehti Boston Globe, kuna ajalehe töötajad pole nõus oma kulusid kärpima, kirjutas täna

The Washington Post

.


Posti teatel esitab Times täna föderaalvõimudele ametliku taotluse Globe 60 päeva pärast sulgeda ning see võib tähendada, et Bostoni suurim ajaleht lõpetab tegevuse juba lähinädalate jooksul.

New York Times Company oli ähvardanud päevalehe sulgeda juba varem, kui Globe'i ametiühingu liikmed ei ole nõus viieprotsendise palgakärpe ja teiste kokkuhoiumeetmetega, mille abil loodetakse tänavu tegevuskulusid vähendada 20 miljoni dollari võrra.

Posti teatel ähvardab Globe'i sel aastal kuni 85 miljoni dollari suurune kahjum.

Globe on siiski teatanud, et Timesi sammu näol on tegemist pigem osava läbirääkimisnõksuga, et Globe'i töötajad palgakõnelustel suuremaid mööndusi teeksid, kuna võimudele esitatud taotlus ei kohusta Timesi ajalehte 60 päeva möödudes sulgema.

New York Times omandas 137 aasta vanuse Globe'i 1993. aastal 1,1 miljardi dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles