DI: Danske Bank otsib oma Rootsi üksusele ostjat

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank tegevdirektor Peter Straarup eitab plaani müüa Rootsi üksus maha.
Danske Bank tegevdirektor Peter Straarup eitab plaani müüa Rootsi üksus maha. Foto: SCANPIX

Rootsi majanduslehe Dagens Industri (DI) andmetel uurib Sampo panga emafirma Danske Bank Group oma Rootsi üksuse müümiseks.


Ajalehe

väitel on Danske Bank pakkunud seda nii Nordeale kui Handelsbankenile, neist viimane on jõudnud pakkumise ka juba tagasi lükata.

«Meie tegevus Rootsis moodustab osa grupi kesksest ärist. Me ei plaani müüa maha Danske Banki Rootsi üksust ja me pole pidanud ka vastavaid läbirääkimisi,» ütles Danske Banki tegevdirektor Peter Straarup ajalehe väiteid kommenteerides.

Danske Bank ostis Rootsi Östgöta Enskilda Banki 1997. aastal Fredrik Lundebergilt, kes praegu kuulub Handelsbankeni suuromanike hulka.

Danske Bankil on Rotsis praegu 60 kontorit ja ligikaudu 1400 töötajat. Oma kohalikku äritegevust rõhutav pank tegutseb Rootsis erinevate nimede all.

Danske Bank Group on Taani suurim ja Põhjamaade üks suuremaid panganduskontserne. Lisaks tegevusele Taanis ja Eestis on grupil äriüksused ka Rootsis, Norras, Soomes, Põhja-Iirimaal, Iiri Vabariigis, Suurbritannias, Lätis, Leedus, Venemaal, Poolas, Saksamaal ja Luksemburgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles