Eesti Pangal on poole miljardi eest kriisiriikide võlakirju

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank.
Eesti Pank. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Panga bilansis on 542,62 miljoni euro eest Eurotsooni kriisiriikide võlakirju, selgub Euroopa Keskpanga pressiteatest.

Eurosüsteemi, mille moodustavad Euroopa Keskpank ja Euroliidu riikide keskpangad, bilansis on kriisiriikide, Iirimaa, Kreeka, Hispaania, Itaalia ja Portugali võlakirju kokku 208,7 miljardit eurot, millest Eesti Keskpanga bilansis on 542,62 miljonit eurot.

Kreeka võlakirju on EKP bilansis 30,8 miljardi dollari eest (millest Eesti osa on 80 miljonit eurot). Itaalia võlakirju on EKP bilansis 99 miljardit euro (Eesti osa 257,4 miljonit eurot), Hispaania võlakirju 43,7 miljardit eurot (Eesti osa 113,62 miljonit eurot), Portugali võlakirju 21,6 miljardi euro (Eesti osa 56,16 miljonit eurot) ja Iirimaa võlakirju 13,6 miljardi euro väärtuses (Eesti osa 35,36 miljonit eurot).

Eurosüsteemi riskid ja tulud jaotatakse liikmesriikide keskpankadele vastavalt nende osalusele Euroopa Keskpangas. Eesti Panga osalus on 0,26 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles