Narva Energia ametiühing vähendas läbirääkimistel palgatõusu nõuet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus asub arutama toetusstreigi õigsust.
Kohus asub arutama toetusstreigi õigsust. Foto: Peeter Langovits

Narva energeetikute ametiühing vähendas palgaläbirääkimistel Eesti Energia Narva Elektrijaamadega oma nõudmisi, ütles Narva Energia ametiühingu juht Vladimir Aleksejev.

«Kui me esialgu rääkisime meie töötajate 20 protsendilisest palgatõusust, siis nüüd me tegime ettepaneku tänavu 1. jaanuarist tõsta seda 15 protsenti ja 2014. aasta 1. jaanuarist 10 protsenti,» ütles Aleksejev BNSile.

Ta tuletas meelde, et tööandja ettepanek on palka tõsta 6,2 protsenti.

«Läbirääkimised Narva elektrijaama juhtkonnaga käivad koos riikliku lepitajaga ja me loodame, et pooleteise kuni kahe nädala jooksul saavutatakse selgus. Me kas kirjutame lepingule alla või kuulutame välja streigi korraldamise,» ütles Aleksejev.

Ta rõhutas, et ametiühingud aktsepteerivad uue kollektiivlepingu seaduse nõudeid selle kohta, et enne streigi välja kuulutamist peavad nad kollektiivlepingu lõpetama.

Aleksejev lisas, et ametiühing peab palgatõusu läbirääkimisi kahe tööandajaga - energiaseadmete montaaži- ja hooldusettevõttega OÜ Eesti Energia Hoolduskeskus, kellega nendel teemadel arutatakse juba praegu, ning Alstom Estonia ASiga, kellega läbirääkimised peaksid uuesti algama märtsis.

«OÜ Eesti Energia Hoolduskeskusega me räägime läbi sellest, et kui leping sõlmitakse ühe aastaks, siis palka tuleb tõsta 10 protsendi võrra, kui kaheks aastaks, siis 15 protsendi võrra,» ütles Aleksejev.

Energeetikute ametiühingu juht selgitas, et läbirääkimisi nende kahe ettevõttega on eriti raske pidada, kuna nende juhtkonnas toimub pidev restruktureerimine, mis segab püsiva dialoogi pidamist.

Aleksejev täpsustas, et läbirääkimistel Eesti Energia Hoolduskeskuse ja Alstom Estonia AS'ga osaleb kolm ametiühingut - Narva Energia ametiühing, Energiateeninduse ametiühing ja Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühing.

Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn ütles BNSile, et Narva Elektrijaamade ja ametiühingute vahelistel läbirääkimistel on töö endiselt käimas. «Lepitusmenetluse käigus on paljud asjad selgemaks saanud ning pooled on üksteisele lähenenud,» sõnas ta. Küsimusele, kas energeetikud ka streigini võiksid jõuda, vastas Pärn, et see sõltub läbirääkimiste detailidest ja miski pole välistatud, kuid praegu töötatakse tema sõnul parimas usus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles