Sampo Life: maksejõuetuse kindlustus arutusel Lätis ja Leedus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo pank.
Sampo pank. Foto: Sampo

Sampo Life'i juhatuse esimees Imre Madison sõnas, et paar aastat tagasi ei osanud keegi sellist surutist ette näha ning loobuti maksejõuetuse kindlustuse tootest, praegu on see arutusel Läti ja Leedu kontekstis.


«Sampo Life pakub Sampo panga vahendusel ja ka otse ainult surmajuhtumivastast kindlustust. Maksejõuetuse lisakindlustuse poolt me ei paku,» ütles Madison, kirjutas

aripaev.ee

.

«Toote väljatöötamine on olnud arutlusel paar aastat tagasi. Tolleaegne otsus oli, et me seda arendust tegema ei hakka. Pidasime samuti läbirääkimisi sama partneriga, kes on täna saanud kokkuleppele SEBiga. Tookord meie nendega käsi ei löönud,» lisas ta.

«Teema on üldiselt aktuaalne ja on jutuks olnud küll, aga me pole mingeid konkreetseid otsuseid langetanud,» märkis Madison.

Juhatuse esimees ütles, et ühe sellise lisakindlustuse väljatöötamine ei ole päevade ega nädalate küsimus, see on pikem protsess ja eeldab siiski ka erinevate äririskide läbimängimist.

«Vaadates tänast turuolukorda, siis huvi sellise lahenduse vastu oleks kindlasti oluliselt suurem kui ta oli kaks aastat tagasi. Kaks aastat tagasi oli huvi selle toote vastu märksa leigem. Tänast majandussurutist ei osanud keegi ette näha,» tõdes Madison.

Ta rääkis, et täna on Sampo Life orienteerunud rohkem investeeringute poolele ehk inimeste raha kasvatamise poolele ja klassikaline elu- ja lisakindlustuste pakkumine on veidi teisejärgulisemas fookuses.

«Klientide huvi maksejõuetuse kindlustuse vastu on olemas. Sampo Life'il on Lätis, Leedus filiaalid ning äsjasel juhatuse koosolekul oli see teema üleval seoses Läti ja Leedu kontekstiga. Ma ei saa öelda, et me seda toodet välistame, aga need teemad on meil erinevates kontekstide üleval,» ütles Madison.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles