Eesti Energia Kaevandused sõlmis kaevuritega kollektiivleppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Ponjatovski.
Vladislav Ponjatovski. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia Kaevandused sõlmis Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu ning Narva Energia Ametiühinguga kolmapäeval kaheks aastaks kollektiivlepingu.

Kaevurite ja Energeerikute Sõltumatu Ametiühingu esimees Vladislav Ponjatovski ütles BNS-ile, et põhiliselt käisid läbirääkimised palgatõusu üle.

«Lepingus on sätestatud palgatõus 90 eurot iga töötaja kohta,» ütles Ponjatovski. Teise olulise punktina nimetas ta, et lisapuhkused säilivad täiel määral neile, kes töötavad maa all või ohtlikes tingimustes.

Uue kollektiivlepinguga korrigeeritakse töötajate töötasusid alates 1. aprillist, teatas Eesti Energia Kaevandused. Pooled leppisid kokku, et töötajate töötasu suurendatakse alates 1. aprillist keskmiselt kaheksa protsenti.

Leping jõustub selle aasta 1. aprillist ning lõpeb 31. märtsil 2015.

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimehe Veljo Aleksandrovi sõnul on uus kollektiivleping aktiivsete läbirääkimiste tulemus ning hea kompromiss ettevõtte võimaluste ja ametiühingu ootuste vahel.

«Läbirääkimised olid aktiivsed ja arutelud põhjalikud ning mul on hea meel, et tulemuseks on mõlema poole võimaluste ja vajadustega arvestav leping,» sõnas ta.

Ponjatovski ütles uut kollektiivlepingut kommenteerides, et ametiühing saavutas töötasu osas tööandjaga hea kokkuleppe.«Kokkulepitud palgatõus kompenseerib töötajatele tarbijahinna indeksi kasvu. Oleme läbirääkimiste käigu ja saavutatud tulemusega rahul,» ütles ta.

Eesti Energia jätkab läbirääkimisi Narva elektrijaamades energeetikute huve esindava Narva Energia Ametiühinguga. Läbirääkimiste keskpunktis on töötajate töötasu ning läbirääkimistesse on kaasatud riiklik lepitaja.

AS Eesti Energia Kaevandused tegeleb põlevkivivarude kaevandamisega, selleks et varustada elektri- ja õlitootjaid kütuse ja toorainega. Ettevõttel on neli kaevandust, neist kaks maa-alust ja kaks maapealset kaevandust, ning raudteeveoga tegelev üksus.

2011. aastal oli ettevõtte müügitulu 213,3 miljonit eurot ning kasum 13,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles