Üldteenusena tarbiti jaanuaris 17 protsenti kogu tarbitud elektrist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Avatud turul elektri ostmiseks lepingu sõlminud kliendid kasutasid jaanuaris 83 protsenti ja üldteenust kasutama jäänud 236 000 mõõtepunkti kliendid 17 protsenti kogu tarbitud elektrienergiast.

Elektribörsi tunnihindade ja Eesti suurima jaotusvõrguettevõtte tüüpkoormusgraafiku alusel kujunes jaanuaris elektri kaalutud keskmiseks baashinnaks ilma marginaalita 42,71 eurot megavatt-tunni kohta, teatas Elering.

Eleringi poolt võrgukadude katteks ostetud elektrienergia moodustas 4,4 protsenti tarbimisest.

Lepinguid elektri ostmiseks on kokku sõlmitud ligikaudu pool miljonit ja seega on leping olemas enam kui 70 protsendil tarbimiskohtadest. Tähtajalist lepingut kasutab 80 protsenti elektriostulepingu sõlminud klientidest ning tähtajatut vastavalt 20 protsenti klientidest. Veebruariks sõlmis elektri ostuks uue lepingu teise müüjaga umbes 500 sellist klienti, kellel oli ka jaanuaris olemas kehtiv leping elektri ostmiseks.

Bilansihaldurite turuosad olid elektri koguste järgi (koos üldteenuse korras tarbitud elektriga) jaanuaris esialgsetel andmetel järgmised:

Bilansihaldurite turuosad, protsentides

Jaanuar 2013

Eesti Energia AS bilansiportfell

72,9%

sh VKG Energia

2,0%

Elektrum Eesti OÜ bilansiportfell

10,6%

Baltic Energy Services OÜ bilansiportfell

8,3%

sh 220 Energia OÜ

1,6%

sh TS Energia OÜ

1,5%

sh VKG Elektrivõrgud OÜ

1,1%

sh Sillamäe SEJ AS

0,7%

sh AS Loo Elekter

0,3%

Nordic Power Management OÜ bilansiportfell

2,7%

sh Imatra Elekter AS

1,6%

sh Eesti Gaas AS

0,1%

Elektrimüügi AS bilansiportfell

1,1%

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles