Milvi Tepp: PPA juhi konkurss oli ebaprofessionaalselt korraldatud

Kristina Traks
, juhtimine.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Tepp
Milvi Tepp Foto: ETK

Personalitöö arendamise ühingu (PARE) juhatuse esimees Milvi Tepp ütles täna hommikul Terevisioonis, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori konkurss oli ebaprofessionaalselt korraldatud. «Küsimus polegi niivõrd tulemuses, kuivõrd protsessis endas, mis kokkuvõtteks loob ebaõigluse ja läbipaistmatuse mulje,» ütles Tepp.

Tepp ütles, et kui soovitakse inimesi leida tööle ausa valiku teel ja konkurss on hästi korraldatud, siis polegi väga võimalik, et tekib taoline olukord nagu praegu (kolm sõelale jäänud inimest osutuvad kõik ebasobivaks – toim.). «Kui tehakse avalik konkurss, siis peab ka tegema tööd, et inimesed tuleksid kandideerima, sihtotsinguga on ka vaja tegeleda,» ütles Tepp. «PPA peadirektori kohale esitas avalduse ainult kuus inimest ja see tähendab, et eelnevalt oli väga halvasti müügitööd tehtud. Ajakirjanduses on kirjutatud probleemist riigiametite juhtide leidmisega, et tihtipeale on kandidaate väga vähe – aga sellepärast ongi vähe, et on sellised konkursid nagu praegu. Ma ei näegi põhjust, miks võimekad tippjuhid peaksid üldse kandideerima.»

Juhtimiskoolitaja ja endine majandusajakirjanik Raimo Ülavere ütles samas saates, et selle konkursiga on avaldatud kolmele pikaaegsele politseisüsteemi töötajale umbusaldust. «See, et neist ei valitud kedagi välja on hoopis teine olukord, kui üks oleks võitjaks tunnistatud,» sõnas ta. «Sõnum kogu organisatsioonile on, et te olete küll tublid mehed, teete hästi tööd, kuid teatud piirini. Et lõpuks tuleb keegi poliitik ning ütleb, kus on sinu lagi. Sõnum avalikkusele on, et me korraldame konkursse küll, aga lõpuks valime ikkagi kellegi, kes meile meeldib.» 

Kui siseminister Ken-Marti Vaher on ka päriselt juht, peaks ta nüüd kohe nende meestega kohtuma ja nendega rääkima, sest neid on avalikult alandatud, lisas Ülavere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles