Liit: põllumajanduse kõrval on maal vaja arendada muud ettevõtlust

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protex õmblustööstus Hummulis.
Protex õmblustööstus Hummulis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Väikeettevõtete Assotsiatsioon (EVEA) ja veel viis organisatsiooni pöördusid põllumajandusministri poole murega, et uue maaelu arengukava kokkupanemisel kitsendatakse väikeettevõtete ligipääsu toetustele.

EVEA, MTÜ Eesti Maaturism, Talupidajate Keskliit, MTÜ Eesti Mõisate Ühendus, liikumine Kodukant ja Leader-liit leiavad, et arengukava peamine eesmärk peaks olema loodud töökohtade arv, mis eeldab maal ka mittepõllumajandusliku ettevõtluse arendamist. Praegu kavandatavad muudatused töötavad aga nende arvates sellele vastu, vahendavad ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Siiani peaks väikeettevõte, mis on sobilik taotleja maaelu arengutoetustele, olema tegutsenud vähemalt ühe aasta, uuel perioodil kavatsetakse tõsta vanusekriteeriumi kolme aastani,» ütles EVEA president Marina Kaas.

«Põllumajandusministeeriumi seisukoht on, et ettevõttel peaks olema ikkagi lühike ajalugu, et ta on enne tegutsenud, et tal on olemas majandusaasta aruanne, kust saame näha, et ta reaalselt ka tegutseb, et ei tekiks olukorda, kus esitatakse äriplaan ja soovitakse selle alusel saada raha kiiresti kätte,» selgitas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles