Eesti metsa- ja puidutööstuse tulemused paranesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil puitmaterjal.
Pildil puitmaterjal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud aasta puidutoodangu mahu ja müügitulemuste põhjal selgub, et metsa- ja puidutööstus on suutnud möödunud aasta jooksul näitajaid parandada nii tootmismahtude kui ka müügitulemuste osas.

Ülevaates «Metsa- ja puidutööstuse indeksid 2012.aasta 12 kuud» seisab, et sektori näitajad on stabiilsed, samas on potentsiaali 2006.-2007. aasta tipptaseme poole liikumiseks.

Toodangu maht ja müük puidutöötlemisel ja puittoodete tootmisel on kasvanud vastavalt 1,5% ja 1,1%; eksport on kasvanud enam kui siseturg, vastavalt +1,7% ja +0,2%.

Pabertoodete 12 kuu keskmised müügiindeksid on eelmise aasta samast perioodist madalamal, toodangumahu indeks aga on kasvanud 2,1 protsendi võrra.

Puidutoodete detsembri toodangumahu ja müügiindeksid on võrreldes novembriga langenud, kuid aasta kokkuvõttes on kõik indeksid plusspoolel ja aastat kokku võib seega lugeda stabiilseks, edastas Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles