Saksamaa ja euroala majandususaldus paranes veebruaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa ja Euroopa Liidu lipud
Saksamaa ja Euroopa Liidu lipud Foto: SCANPIX

Saksamaa majandususaldus paranes veebruaris kolmandat kuud järjest, samuti kasvas euroala majandususaldus, selgub majandusuuringute instituudi ZEW koostatavast indeksist.

Küsitletud finantsturu osalistest ootas Saksamaa majanduse arengu paranemist 56,8 protsenti, praeguse olukorra püsimist 34,6 protsenti ja halvenemist 8,6 protsenti. Majanduse olukorra paranemise ootajaid oli olukorra halvenemise ootajatest veebruaris 48,2 protsendipunkti rohkem, mis on 16,7-protsendipunktine tõus võrreldes eelmise kuuga ja kolmas järjestikune tõus.

Euroala majanduse olukorra paranemist ootas küsitletutest 52,8 protsenti, olukorra püsimist 36,8 protsenti ja halvenemist 10,4 protsenti. Olukorra paranemise ootajaid oli olukorra halvenemise ootajatest 42,4 protsendipunkti rohkem, mis on 11,2-protsendipunktine tõus võrreldes eelmise kuuga.

Viimaste Saksamaa sisemajanduse koguprodukti (SKP) andmete järgi kahanes riigis majandusaktiivsus möödunud aasta lõpul märgatavalt, kuid veebruari majandususalduse indeksi järgi ootavad finantsturud majanduse olukorra paranemist järgmiste kuude jooksul.

Finantsturgude hinnangul on Saksamaal ees vähem euroala kriisiga seotud takistusi kui viimaste kuude jooksul, ütles ZEW-i president Wolfgang Franz pressiteates. "Kui see olukord püsib muutumatuna järgmiste kuude jooksul, võib Saksamaa majandusaktiivsus mõõdukalt paraneda," ütles Franz.

Hinnang Saksamaa majanduse praegusele olukorrale püsis veebruaris eelmise kuuga võrreldes peaaegu muutumatuna, 18,2 protsenti küsitletutest hindas seda heaks, 68,8 protsenti normaalseks ja 13 protsenti halvaks. Euroala praegust olukorda hindas veebruaris halvaks 77 protsenti küsitletutest, 21,6 protsenti hindas seda normaalseks ja 1,4 protsenti heaks, ka see hinnang kuuga peaaegu ei muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles