Hobuselihaskandaal jõudis Soome

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidli kauplus
Lidli kauplus Foto: AFP / Scanpix

Supermarketite keti Lidl Soome kauplused korjasid nädalavahetusel müügilt loomalihaguljaši, edastas esmaspäeval Soome rahvusringhääling Yle, Lidli kinnitusel on tegemist ettevaatusabinõuga.

Eelmise nädala lõpus sai teatavaks, et osa Lidli omabrändi loomalihatoodetest sisaldas analüüside kohaselt ka hobuseliha. Pole teada, kas hobuseliha sisaldab ka 500-grammistes pakendites müüdav loomalihaguljašš.

Lidli pressiesindaja Pilvi-Sisko Riikoneni sõnul laekus info guljaši võimalikust hobuselihasisaldusest kaupluseketile reedel. Ettevaatusabinõuna korjati toode nädalavahetusel müügilt.

Euroopa Liidu toiduahela ja loomatervishoiu alaline komitee andis reedel Euroopa Komisjonile ja ELi liikmesriikidele käsu alustada otsekohe loomalihana märgistatud toodetele DNA-analüüside tegemist, et kontrollida nende võimalikku hobuselihasisaldust.

Tulemused tuleb esitada komisjonile 15. aprilliks.

Lihaskandaal algas jaanuari keskpaigas, kui Iiri võimud avastasid muuhulgas Tesco ja Aldi Hankewitz kaupluseketis müüdud veiseburgerites hobuseliha. Skandaal on löönud laineid üle Euroopa ja paljastanud keerulised tarneahelad, poodidest on eemaldatud miljoneid veiseliha sisaldavaid tooteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles