Euroraha kasutamine muutub lihtsamaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurosendid.
Eurosendid. Foto: SCANPIX

Valitsus otsustas täna saata riigikogusse struktuuritoetuste seaduse muudatuse eelnõu.


Kui siiani pidi enne Euroopa Liidult raha saamist ise kõik ära tegema ja alles seejärel sai ELilt raha tagasi, siis nüüd plaanitakse seda asja muuta, vahendas Reporter.ee.

«Need muudatused maandavad ennekõige just toetuse saajate likviidsusriske. Kui seni on toetuse saaja arved ise maksnud ja alles seejärel saab ta riigilt raha tagasi. Lähitulevikus peab see protsess muutuma tunduvalt paindlikumaks, kus sihtfinantseerimist on võimalik teha ka selles olukorras, kus projekt on saanud juba tunnustuse, aga investeering on veel teostamata,» rääkis rahandusminister Ivari Padar.

Samamoodi kavatsetakse lihtsustada ka põllumeeste võimalusi saada maaelu arengu toetusi.

«Seetõttu on tekkinud reaalne vajadus, et sätestada maaelu arengukavas investeeringutoetuste puhul ettemaksu võimalus. Et tootjat ei peaks seda tegema mitte laenude baasil vaid saaksid heaks kiidetud projektide puhul juba ettemaksuna osa raha kätte,» ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Praegu on eriti raske leida investeeringuteks laenu ja seetõttu kipub Euroopa ettenähtud raha kasutamata jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles