Pevkur: uus kärbe põhjustaks raskeid tagajärgi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Lagovits

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tunnistas, et tema vastutusalas on järjekordset kärbet väga raske teha ning see tooks kaasa kulude drastilise kokkutõmbamise.


Valitsus tegi kõigile ministeeriumitele ülesandeks leida võimalused 8 protsendliseks kulude kokkuhoiuks ning nende riigiasutuste seas, mida niigi kärbitud eelarve uus lõige eriti valusalt lööb, on sotsiaalministeerium, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Pevkuri sõnul oleks kogu aasta kärbe 3,2 miljardit ja see tähendab poole aasta jooksul väga drastilisi kokkutõmbeid. Minister ei tahtnud sündmustest ette rutata ja ootab järgmise nädalani, kui rahandusminister Ivari Padar toob kabinetti lauale uued ettepanekud.

«Kui tulud on selged, siis näeme, kui palju reaalselt on vaja ikkagi raha kokku hoida,» ütles Pevkur.

Valitsus kiitis heaks otsuse eelnõu, mis võimaldab riigil võtta sel aastal kasutusele 3,5 miljardit krooni stabiliseerimisfondist. Samuti esitati Euroopa Investeerimispangale 8,6 miljardi krooni suuruse laenutaotlus. Teine laen 2,3 miljardi krooni ulatuses võetakse Swedbankist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles