Millal hakkab maksuamet tulumaksu tagastama?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna saab esimest päeva e-maksuametis eelmise aasta tuludeklaratsiooni esitada. Esimesed tulumaksutagastused tehakse 28.veebruaril.

«Selle kuupäeva oleme ametlikult välja öelnud,» lausus maksuameti pressiesindaja Kaia-Liisa Kallas.

Tõenäoliselt toimuvad esimesed tagasimaksed sarnaselt varasematele aastatele ehk veidi varem.

Üldiselt tagastab maksuamet tulumaksu kiirelt  ehk viie päeva jooksul tagasi neile maksumaksjatele, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni hiljemalt 2. aprilliks elektroonselt ja kellel puudusid perioodil 15. veebruarist 2012 kuni 14. veebruarini 2013 maksuvõlad. Maksu- ja tolliamet ei saa viie tööpäevaga tagastada enammakstud tulumaksu nendele klientidele, kelle deklaratsioon vajab täiendavat andmete kontrolli.

Kallas kinnitas, et maksameti süsteemid töötavad üldiselt tõrgeteta, vaid nutirakenduse töös on esinenud tõrkeid.

Päeva sees maksuamet laekunud deklaratsioonidest ülevaadet ei tee ja ülevaade päeva jookusl laekunud deklaratsioonidest tehakse hommikul. Kuna täna on aga deklaratsioonide esimene päev, siis tehakse Kallase sõnutsi erandkorras kokkuvõte ka õhtuse seisuga.

Eelmisel aastal oli tulu deklareerijaid 646 800, kellest e-maksuametit/e-tolli kasutas 94 protsenti , sel aastal prognoosib amet vähemalt 645 000 deklareerijat. Eeldatavalt peaks pisut suurenema ka e-deklaratsioonide osakaal, prognoositavalt 95 protsendini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles