Sarnet: lennundus ja raudtee ei kuulu riigi hädavajalike kulutuste hulka

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Sarnet.
Väino Sarnet. Foto: Margus Ansu

Kunagine erastamisagentuuri juht ja Valgetähe teenetemärgi värske kavaler Väino Sarnet ütles, et riigil on palju hädavajalikke kulutusi, kuid lennundus ja raudtee ei kuulu nende hulka.

Sarnet rääkis ETV saates «Kahekõne», et Estonian Airi ei oleks pidanud nii suure bravuuriga riigile tagasi võtma, vaid kohe, kui probleem tekkis, tulnuks hakata uut ühispartnerit otsima, mitte tegema nägu, et riik on hea omanik ja saab igavesti lennufirmaga hakkama.

«Oleks pidanud natuke aitama, aga paralleelselt mitte unustama ühisettevõtte tegemist, mitte unustama, et parim lahendus on ajada kulud teiste kaela, mitte ise neid kanda, kümme aastat kandis neid kulusid keegi teine ja Estonian Air sõitis suurepäraselt, miks riik peab neid ise kandma?» ei mõistnud ta.

Estonian Airi pankrot ei oleks Sarneti arvates rahvuslik katastroof - ta ütles, et ei ole rahvusromantik ja kui keegi sõidaks odavamalt ning paljudesse kohtadesse, siis ei oleks tähtis, et lennukile oleks pääsuke peale joonistatud.

Sarnet rõhutas, et riigil on palju hädavajalikke kulutusi, kuid raudtee ja lennundus nende hulka ei kuulu ning nendega võib keegi teine hakkama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles