Soros on teeninud jeeni langusele panustades miljardi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros
George Soros Foto: SCANPIX

Miljardär George Soros ja mitmed teised riskifondid on teeninud jeeni langusele panustades lühikese ajaga miljardeid dollareid, kirjutab The Wall Street Journal.

Soros, kes teenis endale varanduse ja kuulsuse 1990ndate alguses panustamisega Suurbritannia naela devalveerimisele, on alates novembrist teeninud juba peaaegu miljard dollarit. Kuna positsioonid pole veel suletud, on esialgu tegemist siiski vaid virtuaalse rahaga. Jeeni langusega on teeninud ka mitmed teised riskifondid, näiteks David Einhorni juhitav Greenlight Capital, kellest on viimasel ajal palju juttu olnud, sest ta soovib sundida Apple’i eelisaktsiaid emiteerima. Einhorn oli ka esimene, kes panustas 2008. aastal investeerimispanga Lehman Brothers kokku kukkumisele.

Investorid hakkasid jeeni langusele panustama eelmisel aastal vahetult enne Shinzo Abe valimist Jaapani peaministriks, sest nii tema kui ka teised poliitikud rääkisid valuuta nõrgendamise vajadusest üsna avameelselt.

Jeeni kurss on viimase nelja kuuga langenud peaaegu 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles