Balti innovatsioonifond väljastab esimesed 30 miljonit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Investeerimisfond (EIF) valis välja esimese fondihalduri, millele väljastada 30 miljoni euro suurune rahasüst Balti Innovatsioonifondist (BIF), mis mõeldud alustavate ettevõtete toetamiseks.

Raha antakse edasi investeerimiseks BPM Capitalile, mis saab 15 miljonit eurot EIFist ning ülejäänud 15 miljonit Euroopa Investeerimisfondi hallatavast Mezzanine fondist. Viimane tähendab sisuliselt laenu ettevõttele, mis peab võla katteks andma ära oma firma aktsiad, kui ei suuda laenu tagasi maksta.

BPM Capital peab raha edasi süstima potentsiaali näitavatesse väikestesse ja keskmise suurusega ettevõtetesse. Esimene väljamakse peaks tehtama selle aasta teises kvartalis.

Balti Innovatsioonifond moodustati Euroopa Investeerimisfondi, Eesti, Läti ja Leedu koostöös. Selle eesmärk on suurendada kapitaliinvesteeringuid piirkonna ettevõtetesse. Fondi kogumaht on 100 miljonit eurot, millest Eesti investeerib KredExi vahendusel 20 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles