Hotellide liidu juht: Eesti turismil oli hea aasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistide hulk kasvas eelmisel aastal pea kolmandiku võrra.
Vene turistide hulk kasvas eelmisel aastal pea kolmandiku võrra. Foto: Margus Ansu

Hotellide ja restoranide liidu juht Feliks Mägus ütles eelmise aasta majutusettevõtete statistikat kommenteerides, et Eesti turismil ja majutusettevõtetel oli hea aasta.

Eelkõige jäid statistikast silma siseturistid, keda peatus Eesti majutusasutustes suisa kaks protsenti rohkem kui siseturismi rekordaastal 2008 ning viis protsenti rohkem kui 2011. aastal.

Mäguse sõnul suurenes siseturism tänu inimeste turvatunde kasvule. «Inimesed julgevad endale rohkem lubada spaanädalalõppe, Lõuna-Eesti suusareise ja niisama Eestis ringi sõitmist,» rääkis Mägus.

Ka välisturistide arv suurenes 2012. aastal võrreldes 2011. aastaga nelja protsendi võrra. Kui Soome turiste tuli mullu Eestisse ühe protsendi võrra vähem, siis see 11 000 turisti mõjutab Mäguse sõnul siiski Eesti ettevõtteid.

Vaatamata Soome majandusraskustele usub Mägus, et ka sel aastal jääb soome turistide arv samale tasemele. «Me oleme vähemasti alati ette kujutanud, et kui ka näiteks mõnes meie sihtriigis ei ole majanduslikult kõige stabiilsemad ajad, siis pigem jäetakse ära kaugreisid ja reisitakse lähiriikidesse, ka Eestisse. Seetõttu ehk ei ole soomlaste arv vaatamata sealsetele majandusraskustele vähenenud rohkem kui üks protsent,» selgitas Mägus.

Venemaalt tuli turiste eelmisel aastal suisa kolmandiku võrra rohkem kui tunamullu, kuid Mäguse sõnul on vene turistide arv kasvanud alates 2008. aastast pidevalt ja eelnevatel aastatel on kasv olnud isegi suurem.

«Selleks on ka arusaadavad põhjused – venelaste viisa saamine on lihtsustunud, paljudel venelastel on mitmekordsed Schengeni viisad, piiriületus Narvas on lihtsustunud, riikidevaheline õhkkond on neutraalne või pigem positiivne,» kirjeldas Mägus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles