Pensionimaksete tõus viis Venemaalt kümneid tuhandeid FIEsid

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad
Vene rublad Foto: Raigo Pajula

Mullu detsembris  vähenes Venemaal füüsilisest isikust ettevõtjate arv neile kehtestatud kõrgemate pensionikindlustuse maksete tõttu 87 000 võrra.

Izvestija kirjutab konkurentsi- ja väikeettevõtluse valitsuskomisjoni juhi asetäitja Sergei Borissovi sõnadele tuginedes, et lähiajal plaanitakse füüsilisest isikust ettevõtjate (FIE) kindlustusmaksete küsimus taas päevakorda võtta.

FIEde kindlustusmaksete tõus kehtestati Venemaa pensionireformi raames, mille põhialused kiitis Venemaa peaminister Dmitri Medvedev heaks detsembris.

Samal ajal kui palgatöötajatelt läheb penisonikassasse 30 protsenti, maksavad FIEd (põllumehed, notarid, taksojuhid, lapsehoidjad jt) maksu fikseeritud määras. Selle aasta algusest tõsteti seda kaks korda 26 protsendini miinimumpalgast.  Seega, kui eelmisel aastal maksis FIE umbes 17 000 rubla aastas, siis nüüd tuleb tasuda 35 000 rubla, selgitab lenta.ru.

Suurendatud maksumäära arvelt plaanib valitsus sel aastal vähendada Venemaa riikliku pensionifondi enam kui triljoni rublani ulatuvad puudujääki 40 miljardi rubla võrra.

Samal põhjusel suurendas valitsus ka tervistkahjustavate alade (näiteks kaevurite) makseid, kel on õigus varem penisonile minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles