Eesti Energia üldteenuse marginaal ületab konkurendi oma poole võrra

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Elmo Riig

Eile suuremate võrguettevõtjate poolt avaldatud üldteenuse marginaal oli jaanuaris kõige soodsam VKG Elektrivõrkudel – 0,49 senti koos käibemaksuga - millele järgnesid Imatra Elekter 0,63 ning Eesti Energia 0,72 sendise marginaaliga, selgub Energiaturg.ee hinnavõrdlusest.

«Madalaima ja kõrgeima marginaali vahe ulatus 47 protsendini, mis paneb konkurentsiameti kombel küsima, kuidas jõutakse juurdehindlustes sellise tulemuseni. Üldteenuse osutamisega seotud kulud ei tohiks olla suuremad, kui börsipakettide puhul, sest üldteenuse osutamisel ei sõlmita tarbijaga isegi lepingut ning nii nagu börsipaketi puhul võib tarbija igakuiselt ilma trahvita müüjat vahetada, nii võib ka üldteenuselt üleminek paketiostule toimuda igakuiselt. Jaanuari andmete põhjal võib öelda, et tarbijatele oli kõige soodsam valik börsihinnaga pakett,» ütles portaali tegevjuht Moonika Kukke.

VKG Elektrivõrkude tüüpkoormusgraafiku põhjal maksid üldteenuse kliendid jaanuaris börsihinnaga võrreldes neli protsenti suurema arve - näiteks 10 000 kWh aastatarbimisega eramu jaanuari elektrikulu oli kõige populaarsema börsihinnaga paketi puhul 44,45 eurot samas kui VKG Elektrivõrkude üldteenuse tarbija arve tuli 46,53 eurot. Samas Eesti Energia üldteenuse ning ka kõige populaarsema, fikseeritud hinnaga 12-kuuse paketi maksumus ulatus jaanuaris 48,71 euroni.

Elektrimüüjat saavad kliendid vahetada iga kuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles