Eksklusiivsed Londoni kinnistud on väärt rohkem kui kogu kinnisvara Šotimaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London.
London. Foto: SCANPIX

Londoni kümnes kõige kallimas piirkonnas asuvad majad on väärt rohkem kui Walesi, Šoti ja Põhja-Iirimaa kinnisvara kokku.

Londoni majad on olnud alati kallimad kui riigi muudes piirkondades asuvad elamispinnad, ent finantskriisi mõjul on muude piirkondade kinnisvarahinnad hakanud veelgi langema, samas, mil pealinna kinnisvara on oma kalliduse säilitanud, kirjutab Financial Times.

Näiteks on südalinnas töötl käivate inimeste seas populaarse linnaosa Elmbridge’I majad väärt enam kui terve Glasgow linna oma.

Alates 2007. aastast on Londoni majade hinnad kasvanud 15 protsenti, mis tähendab 140 miljardi naelast kasvu. See summa on suurem kui kogu elukondliku kinnisvara väärtus Kirde-Inglismaal.

10 kõige kallimat Londoni piirkonda on väärt 552 miljardit naela, mis on võrdne Walesi, Šoti ja Põhja-Iirimaa kinnisvaraturu väärtusega.

Westministeri, Kensingtoni ja Chelsea linnaosade majad on väärt 90 miljardit naela ehk enam kui kõik majad Walesis, kirjutab leht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles