Eesti Energia: üldteenuse hinnakujundus on klientidele ebavõrdne

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: SCANPIX

Eesti Energia hinnangul on üldteenuse hinnaregulatsioon hinnaarvutamisel vastuoluline, mistõttu ei suudeta kliente võrdselt kohelda ning ettevõte taotleb konkurentametilt hinnaregulatsiooni kohest muutmist, kirjutab ERR Uudised.

Homme avaldavad Eesti Energia ja teised  Eesti Energia hinnangul kohtleb hinnaarvutamise regulatsioon üldteenuse kasutajaid ebavõrdselt, mistõttu peaks seda muutma. avatud elektriturul üldteenust pakkuvad elektrimüüjad peavad homse päeva jooksul avalikustama jaanuari kuu üldteenuse hinna.

Eesti Energia hinnangul kohtleb hinnaarvutamise regulatsioon üldteenuse kasutajaid ebavõrdselt, mistõttu peaks seda muutma.

Nimelt tuleb üldteenuse kasutajatel kinni maksta lisaks elektrihinnale ja mõistlikule ärikasumile ka elektrimüügiga kaasnevad kulud. Eesti Energia energiamüügi juhi Karla Agana  sõnul seisneb probleem aga selles, et kulud tuleb arvutada kilovatt/tunni põhiselt. Nii tekib aga olukord, kus suurem tarbija saab üldteenusest osa kulukamalt kui väiketarbija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles