Uus aasta tõi ligi neljakordse maamaksutõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Tairo Lutter

Sauelast Helen Nappi tabas uuel aastal halb üllatus, kui sai maamaksu arve, mis oli 3,57 korda suurem kui möödunud aastal.

Maamaksu tõusu põhjuseks on see, et tegemist pole elamualuse maaga, millele kehtib maamaksuvabastus, kui see on alla 1500 ruutmeetri.

«Eelmine aasta maksin Saue linnas asuva 403 ruutmeetri suuruse krundi (olen 1/2 kaasomanik ) eest 16,99 eurot, sellel aastal pean sama krundi eest maksma aga 64,75. See ei ole minu kodualune maa, kuid ikkagi elamumaa. Minu meelest on 382-protsendiline hinnatõus ikka väga-väga suur,» pahandas Napp.

Naisele on jäänud mulje, justkui karistataks neid, kes on endale lisaks kodualusele maale ka investeeringuna väike kindlustus ostetud. «Ehk et IRL karistab neid, kes millessegi jäädavamasse kui pensionisambad, uhked autod või turismireisid investeerivad,» märkis Napp.

Saue linna avalike suhete spetsialisti Sirje Piirsoo sõnul oli linnas maamaksu määr alates 2003. aastast 0,7 protsenti ning seda muudeti 25. oktoobri käskkirjaga 2,5 protsendi peale.

«Maamaksu tõus leidis kajastamist enne ja pärast määruse jõustumist linnalehes, mis jõuab iga elaniku postkasti, kodulehel ja ettevõtjate ümarlaual ehk see ei tulnud Saue elanikele ja ettevõtjatele ootamatult,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles